Warning: preg_match(): Compilation failed: quantifier does not follow a repeatable item at offset 1 in /home/customer/www/dol-lleida.org/public_html/wp-includes/class-wp.php on line 238
Nosaltres - Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida

Nosaltres

Qui som?

L'Associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida neix l'any 2004 des d’una iniciativa de Montse Esquerda i Anna Maria Agustí amb la voluntat d'ajudar persones en dol, entenent el dol com el procés d’elaboració del dolor infligit per una pèrdua significativa, especialment en la mort d'una persona estimada.
Som un grup de persones preparades i formades que voluntàriament donem recolzament emocional i social, potenciant les capacitats de cadascú per poder afrontar i resoldre les dificultats derivades de la pèrdua d'un ésser estimat. Fem aquest acompanyament d’una manera lliure i sense compensació econòmica.

Acollim i respectem tothom en les seves creences i realitats.

Què és el dol

Parlar de dol és parlar de dolor, de pèrdua. Mai no podem parlar-ne en abstracte. Hem de posar el nom de la persona que s’ha mort, conèixer la seva biografia, quins vincles s’han trencat, què aportava en el si profund de cadascú, en el si de la família, en el si de la comunitat...
Entrar en el dol és entrar en el caos. Res està en el seu lloc, ni la pau ni la calma. Tot està capgirat i, en lloc d’esperança, topem frontalment amb la desesperança i molt sovint amb l’enuig amb la vida.

"El dol és un camí de dolor que cal creuar sense quedar-s'hi enganxat. És un aprenentatge amb moltes dreceres que poden portar a carrerons sense sortida, però es també un camí de reconstrucció i transformació".
M. Esquerda en "Hablar de la muerte para vivir y morir mejor".

Acompanyem individualment i en grup tant a infants com a joves i grans on poder expressar el dolor i les emocions sense sentir-se jutjats.

Convenis de col·laboració

Aquesta sinergia vol donar a conèixer el Grup d’Acompanyament al Dol a les persones que formen part del COMLL i els usuaris de l’Hospital Sant Joan de Déu per poder iniciar activitats de col·laboració per ambdues parts.
Top