Publicacions

 

El nen i la mort

Anna M. Agustí i Montse Esquerda.

El nen o el jove que ha estat educat sense tenir en compte la mort, quan li arriba la pèrdua, es troba com nàufrag enmig del dolor i de la incertesa. La mort d’un ésser estimat, el dolor que provoca als qui es queden, el dol que se’n deriva, ens qüestionen i ens interpel·len. La nostra societat viu d’esquena a la mort, la nega i l’amaga, especialment als nens i als adolescents. Ells, en canvi, en senten una gran curiositat i freqüentment formulen preguntes, encara que ben aviat aprenen a callar en veure que això incomoda els adults. Aquest llibre pretén explorar l’univers del nen en relació amb la mort i les seves reaccions davant de la pèrdua d’una persona estimada. Alhora, ofereix eines per poder acompanyar-lo i ajudar-lo a elaborar el dolor i les emocions que en aquests moments difícils està vivint. Està adreçat als pares, als educadors, als pediatres i a totes aquelles persones que conviuen amb nens i adolescents.

 

El niño ante la muerte

Anna M. Agustí i Montse Esquerda.

El niño o el joven que ha sido educado sin tener en cuenta la muerte, cuando le llega la pérdida, se encuentra como un náufrago enmedio del dolor y de la incertidumbre. Nuestra sociedad vive de espaldas a la muerte, la niega y la esconde, especialmente a los niños y adolescentes. Ellos, en cambio, sienten una gran curiosidad y se formulan preguntas. Este libro pretende explorar el universo del niño en relación con la muerte y sus reacciones delante de la pérdida de un ser querido. También ofrece herramientas para poder acompañarle y ayudarle a elaborar el dolor. Va dirigido a los padres, educadores, pediatras y a todas aquellas personas que conviven con niños y adolescentes..

 

La nostra estrella Carla

Autors del text: Anna M. Agustí, Meritxell Blasi, Montse Esquerda, Begoña Esteban, Cristina Gómez, Marta Menal i Joan-Oriol Vinyes.

Autora de les il·lustracions: Esther Molinas.

La mort de la Carla, de quatre anys, va trasbalsar la vida col·legial. Però un grup de mares d’alumnes van començar a fer costat als pares en el seu dol. "Una experiència de lectura diferent, entre tendra i trista, però profundament conmovedora... Tot el que es diu en aquestes planes és la narració calidoscòpica d’una mort; d’una tristíssima i dolorosíssima mort: la desaparició d’una nena i la seva conversió en un estel llampeguejant en el cel nocturn. En la superfície del llibre hi ha les històries viscudes de les persones que han estimat la petita Carla. En les capes intermèdies de la lectura hi ha una font de múltiples dolls que no paren de rajar tendresa. En l’interior de les paraules de cada narració hi ha l’expressió d’una tendror tenaç, obstinada; d’un amor arrelat i rotund; d’una compassió convertida en carícia, en adoració, en emoció pura i en pura solidaritat.

 

 

La Carla ara és la nostra estrella

Autors del text: Anna M. Agustí, Meritxell Blasi, Montse Esquerda, Begoña Esteban, Cristina Gómez, Marta Menal i Joan-Oriol Vinyes.

Autora de les il·lustracions: Esther Molinas.

La mort sobtada de la Carla, una nena de 4 anys, eixerida, juganera i plena de vida, ens posa davant el repte d'afrontar la vida sense ella. Els seus amics i companys de classe ara saben quan, on i com trobar-la.

 

 

El Joan ha mort

Itziar Fernández.

Conte i guia per acompanyar els nens i els adolescents en el dol i la comprensió de la mort.

Tant de bo poguéssim ser capaços de parlar de la mort, preparar-nos i alhora preparar els nens abans que aquesta arribés. Lluny de traumatitzar-los, com fàcilment podem pensar, els donem eines per afrontar una experiència que tard o d’hora han de viure. Com? El punt clau rau en una bona comunicació. I per comunicar hem de saber transmetre, escoltar i entendre l’altre. Això és el que pretenem a través d’aquest conte i de la guia que el segueix. El conte va adreçat a nens, i no tan nens, i explica la malaltia, la mort i el dol d’un familiar proper. La guia, que complementa el conte, es pot llegir de dues maneres diferents: una de ràpida, per acompanyar si s’està de dol, o una altra de més completa que podrà ser útil per ajudar pares, familiars i educadors a treballar amb els nens i els adolescents sobre el tema de la mort.