El pato y la muerte

Wolf Erlbruch
El protagonista d'aquest llibre és un ànec que descobreix que algú el segueix des de fa temps. Es tracta de la mort, un altre protagonista de la història i s'inicia una profunda amistat entre ambdós.

...

Llegir més

Un pellizco en la barriga

Almudena Serra González

Mar és una nena que ha viscut la pèrdua d’un ésser estimat amb qui tenia una estreta relació. El problema és que no és capaç d’expressar el que sent i per això de vegades s’enfada, plora, no té ganes de jugar o actua com si no hagués passat res. Ningú sap que guarda un gran secret que li provoca un pessic a la panxa i és que se sent trista per totes les coses que no va poder dir-li, les abraçades que ja no va poder donar-li o les disculpes que no va poder demanar-li
...

Llegir més

No es fácil, pequeña ardilla! (+3 anys)

Elisa Ramón Bofarull

Un petit esquirol vermell cerca consol després de la mort de la seva mare. Acompanyada pel seu pare i un mussol, compartirà els seus sentiments i experiències de les diferents etapes del dol fins a sanar la seva ferida i atansar-se a la seva mare.
...

Llegir més

Siempre (3-5 anys)

Ana Galán

Per l’ós petit, la seva mare és la millor del món. Ella sempre està al seu costat per protegir-lo i li ensenya tot el que necessita saber per convertir-se en un ós gran i fort. Però, -què passaria si algun dia ella no hi fos?
...

Llegir més

Mi abuelo es una estrella (3-5 anys)

Sacha Azcona

Explicar als infants la mort d’alguna persona a la que estimes, no és tasca fàcil. Aquest llibre pensat per a primers lectors ens demostra que amb imaginació, es pot retornar el somriure a un infant.
...

Llegir més

Para siempre (3-6 anys)

Camino García

La mort és un fet natural, tan inherent a la vida com altres esdeveniments dels quals es parla amb naturalitat als nens. No obstant això, existeix una tendència per part dels adults a ocultar-los o a disfressar la mort, probablement guiats per la idea que cal protegir-los de successos negatius, malgrat que cada vegada són més els psicòlegs crítics amb aquesta manera de conducta.
Aquest llibre permet parlar amb els nens sobre aquest assumpte i explicar, de manera natural, que existeix un cicle que segueixen tots els éssers vius.
...

Llegir més

Una casa para el abuelo (3-6 anys)

Carlos Grassa Toro

Una família que surt a passejar amb l’objectiu de buscar un lloc d’enterrar al padrí i troba el lloc perfecte entre els grisols. Serà allí on construiran una nova casa on tot continuï visquen.
Una historia sobre els records dels éssers estimats que romanen a les nostres vides.
...

Llegir més

Cuerpo de nube (4-8 anys)

Ana Eulate

El protagonista d’aquest conte és Kor, una ovella molt especial. Enlloc d’estar coberta de llana blanca, el seu cos estava cobert de núvols.
Un conte que tracta sobre l’acceptació de les diferències i ajuda a acollir la pèrdua d’un ésser estimat.
...

Llegir més

El Buit (+5 anys)

Anna Llenas

El buit és la història de la Júlia, una nena molt feliç que un dia deixa de estar-ho. Aleshores, és quan un forat buit comença a créixer dins seu, fent-se més i més gros. La Júlia no ho entén, i busca impulsivament la manera de tapar-lo.
Intenta trobar el tap adequat per a tapar el forat. En prova de diferents, però cap li funciona. On és, doncs, la solució? La nena descobreix que no és pas fora sinó dins d’ella mateixa.
...

Llegir més

L’illa de l’avi (+5 anys)

Benji Davies

En aquesta aventura, un nen, en Leo, i el seu avi, fan un viatge a una illa. El nen troba al seu avi a l’àtic de casa i a través d’una porta secreta, pugen a un vaixell i emprenen un viatge que, en realitat, és un viatge simbòlic, un viatge a un lloc del qual, l’avi no en tornarà. La història parla de la pèrdua d’un avi. El retorn a casa del nen, trist i solitari, però alhora sabent que l’avi és molt més feliç allà on s’ha quedat. Un llibre preciós i reconfortant que ens mostra com les persones que estimem són sempre a prop, perquè tant se val on siguin.
...

Llegir més

El vaixell de l’avi (+6 anys)

Michael Catchpool

Aquest conte, destaca la importància de mantenir vius els records de les persones estimades que ja no hi són. Per això, malgrat la tristesa de la família per la mort de l’avi, el pare decideix arreglar el seu vell vaixell, amb la col·laboració de tots, i recordant moments ben especials, viscuts al seu costat.
...

Llegir més

La Júlia té un estel (5-10 anys)

Eduard José

La Júlia és una nena que sap del cert que al cel hi ha un estel molt especial. La seva mare va morir, però abans de marxar, li va explicar que s’anava a treballar a un estel i així la Júlia la va poder sentir a prop seu i la va poder veure cada nit. El conte tracta un tema molt delicat, la malaltia greu (gairebé en fase terminal) de la mare d’una nena de cinc anys.
...

Llegir més

El cor i la botella (5-6 anys)

Oliver Jeffers

Una nena guarda el seu cor en una ampolla, pensant que així el cuidarà millor. Però a canvi de no tornar a sentir-se trist, la nena perd la curiositat i la capacitat de sorpresa. Oliver Jeffers toca el tema de la mort i relata com la petita -que en algun moment va ser feliç- tracta de sobreposar-se i ser de nou una nena alegre. El curiós autor irlandès crea un delicat ball inigualable entre paraules i símbols.
...

Llegir més

Com és possible (6-8 anys)

Peter Schössow

Una nena petita està trista perquè l’Elvis ha mort. No el famós Elvis, sinó el seu canari. Un llibre que serveix de consol als nens i un meravellós àlbum ple de poesia. El dolor, l’elaboració del dol, compartir els sentiments, que genera la pèrdua d’un ésser estimat, són els continguts d’aquest bonic conte.
...

Llegir més

Així és la vida (3-7 anys)

Ana-Luisa Ramírez Giménez

Aquest llibre explica que a vegades, per més que desitgem o inclús necessitem quelcom, no ho podem aconseguir. Per tant, la frustració és natural i hem d’aprendre a acceptar-la i conviure amb ella. Les situacions difícils de la vida i les decepcions no es poden evitar, però podem superar-les i, fins i tot, extreure alguna cosa positiva de tot el que ens està passant. Hem de ser positius, ja que la felicitat és una qüestió d’actitud!
...

Llegir més

El hilo de la vida (+7 anys)

Sarbacane, Davide Bolch i Serge Cali

La vida de tota persona està formada de petits grans moments: aquest és el fil de la vida. Esperar un petó abans de dormir, l’amor, un nadó, una crida … o el retorn de la primavera. Aquest llibre recopila tots aquests moments, aquestes coses especials i comuns que conformen la vida d’un, la vida de tots. Un meravellós llibre il·lustrat, en el qual subtilitat i saviesa s’entrellacen d’una manera inoblidable. Un fil vermell ens condueix de pàgina en pàgina, portant-nos per les diferents fases de la vida, amb tota la seva alegria, la seva tristesa, la seva emoció…
...

Llegir més

Dos alas (9-12 anys)

Cristina Bellemo

Un matí, el senyor Guillem es va trobar unes ales al seu jardí. «De qui deuen ser?», es pregunta. Però ningú no les reclama, ningú no en sap res. Fins que un dia s’atreveix a tocar-les i es desperten els records. Una història filosòfica i poètica sobre el final de la vida. Un àlbum il·lustrat que ens explica la mort amb molta sensibilitat.
...

Llegir més

Top